Zmrzlinový dezert s vážne fantastickou chuťou pripravený behom pár minút!

V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká ako chuť vanilkovej zmrzliny z detstva. Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert si obľúbite už po prvom upečení.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  • 4 bielky
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 lyžice studenej vody
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa

KRÉM

  • 1 vanilkové pudingovévrecúško
  • 250 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g masla

KRÉM Z BIELKA

  • 4 bielky
  • 12 lyžíc cukru (6 lyžíc cukru múčka a 6 lyžíc cukru kryštál
  • šťava z 1/2 citróna
  • Čokoládové pilinky (navrch)

Takto budeme postupovať:

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny ak nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút.
  2. Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.
  3. Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.
  4. Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme na niť. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešlaháme.
  5. Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové cesto príde pudingový krém. Pekne ho uhlaďte. Na pudingový krém príde snehový krém. Tiež sa snažte uhladiť.
  6. Na ozdobu nastrúhame čokoládové pilinky na snehový krém.

Prajeme Vám dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like