Žĺtkové rezy s rumovo-citrónovou polevou s bohatou plnkou – chutia neuveriteľne!

INGREDIENCIE:

Na rezy:

275 g rozvaľkaného lístkového cesta

400 ml mlieka

40 g cukru

1 vrecúško vanilkového cukru

2 žĺtky

50 g masla

3 lyžice ríbezľovej marmelády

1 vrecúško vanilkového pudingového prášku

Na polevu:

50 g cukru múčka

1 lyžica citrónovej šťavy

1 lyžička rumu

 

Postup prípravy:

Puding pripravte podľa návodu na obale: dajte variť 2/3 mlieka a oba cukry. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte ako pudingový prášok, tak žĺtky, prilejte k velikému mlieku a za stáleho miešania povarte do zhustnutia.Na povrch pudingu pritlačte potravinársku fóliu a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu – nevytvorí sa tak škrupina. Puding potom metličkou alebo šľahačom poriadne vyšľahajte, aby v ňom neboli hrudky, a vmiešajte zmäknuté máslo.

Plát lístkového cesta rozbaľte, aj s papierom rozstrihnite napoly, poriadne prepichajte vidličkou a obe časti pri 200 ° C upečte dozlatista. Trvá to asi 15 minút. Nechajte vychladnúť.Džem (najlepšie je výrazný a ľahko kyslastý, napr. ríbezľový alebo višňový) rozohrejte v kastróliku alebo mikrovlnke a potrite ním nerovnú stranu jedného plátu.

Druhý plát položte nerovnou stranou dole, navrch natrite pudingovým krémom a priklopte plátom s džemom (natretou stranou dovnútra). Zaťažte doskou a napríklad sáčkom múky a dajte aspoň na dve hodiny do chladničky zatuhnuť.

Zmiešajte cukor s citrónovou šťavou a rumom a vzniknutú polevu natrite na rezy. Pre hladšiu konzistenciu ju môžete krátko zahriať, len počítajte s tým, že potom rýchlejšie tuhne. Dajte opäť do chladu stuhnúť a potom ostrým nožom krájajte na jednotlivé rezy.

You Might Also Like