Zemiaky som najskôr predvarila, prekrojila a vydlabala. Potom ich naplnila tou najlepšou hubovo-smotanovou plnkou a nechala zapiecť.

Toto jednoduché a báječné už navonok nápadité a chutné jedlo sa podáva ešte horúce v špeciálnej jedlej miske z mladých zemiačikov. Aj vaša večera bude dnes vyzerať takto?

Budeme potrebovať:

3 väčšie zemiaky

70g masla

400g šampiňónov

1 cibuľa

1 PL hladkej múky

250ml šľahačkovej smotany

100g tvrdého syra

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Zemiaky si umyjeme a dáme uvariť do polomäkka. Potom ich rozrežeme na polovicu. Lyžicou vydlabeme striedku zemiaku tak, aby nám ostali okraje hrubé aspoň 0,5 cm.

Medzitým si nakrájame šampiňóny a cibuľu na drobno. Do panvice si dáme 50g masla, a keď sa roztopí, hodíme doň šampiňóny a cibuľu.

Pridáme soľ a korenie a lyžicu múky.

Poriadne premiešame a pridáme šľahačkovú smotanu. Necháme prevariť aspoň 5 minút, aby začala omáčka hustnúť.

Uvarené zemiaky vyberieme, položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a do každého kúsku dáme trochu masla, soli a korenia. Naplníme zemiaky hubovou plnkou a dáme piecť na 15 minút do rúry predhriatej na 190 stupňov.

Po vybratí nastrúhame tvrdý syr a vložíme naspäť do rúry, aby sa dobre roztiekol aspoň na 20 minút.

Podávame s trochou zeleninového šalátu a bielym vínom. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like