Zemiaky pripravujem len podľa tohto francúzskeho receptu. Sú chrumkavé, lahodné a plné chutí

Dauphiné je historická oblasť na juhovýchode Francúzska. Práve odtiaľ pochádza aj nasledujúci recept na skvelé zemiaky s vôňou muškátového oriešku a pikantnosť im dodáva ľahká cesnaková príchuť.

Ingrediencie

  • 9 stredných zemiakov
  • 9 ČL masla
  • 9 stredne veľkých plátkov syra
  • Štipka muškátového orechu
  • Soľ, mleté korenie a cesnak podľa chuti

Postup

  1. Zemiaky si umyte a zbavte šupky.
  2. Na jednej strane zrežte zemiak tak, aby mohol stáť vertikálne.
  3. O celej dĺžke urobte rezy, akoby ste krájali hranolky. Neprerežte ich však úplne a nechajte si od kraja asi 1 cm.
  4. Osoľte, okoreňte a do vnútra každého zemiaku pridajte 1 ČL masla.
  5. Následne do zárezov vložte cesnak a muškátový orech.
  6. Položte si zemiaky na plech s vyššími okrajmi.
  7. Na vrch každého zemiaku položte plátok syra.
  8. Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobi 45-50 minút.
  9. Podávajte ešte teplé a môžete ich posypať obľúbenými bylinkami.

 

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like