Zemiaky plnené mletým mäsom s omáčkou z kyslej smotany: Rýchla príprava a famózna chuť!

Čím ďalej väčšej obľube sa tešia recepty, ktoré dokážu spojiť dohromady mäso a prílohu tak, že v jednom jedinom uhryznutí získate túto lahodnú kombináciu naraz. Väčšinou sa jedná o plnené pokrmy.

Výnimkou nie sú ani plnené zemiaky, ktoré v sebe ukrývajú mäso. Jedná sa o rýchly a univerzálny recept , ktorého príprava nezaberie veľa času a môžete si tak dlhšie vychutnať tú skvelú chuť.

zloženie

  • 15 kusov zemiakov
  • 250 g mletého masa
  • 1 cibula
  • 50 g kyslej smotany
  • soľ, korenie
  • naložené paradajky
  • 40 g masla

Príprava

Umyte zemiaky, ošúpte ich a vyrežte vnútro nožom. Povarte ich 10 minút vo vode aby boli mäkké. Cibuľku zmiešajte s mäsom a okoreňte ho.

Zemiaky sa naplnia mletým mäsom a umiestnia sa do hrnca s vysokou stenou a pridá sa nasledujúca omáčka. Zmiešajte smotanu s trochou soli, pridajte roztavené maslo a nalejte zmes do zemiakov.

Môžete pridať naložené paradajky podľa chuti. Pečte pol hodiny v rúre o 180 stupňoch.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: bidista.com

You Might Also Like