Zemiakoví ježkovia plnený syrom a slaninou s bleskovo rýchlou prípravou! Výborná chuť!

Dnes si ukážeme recept na fantastické jedlo, ktoré baví. Na tanieri vyzerá neodolateľne a nikdy žiadna porcia nezostane nedotknutá. Zemiaky plnené slaninou a syrom pripravíte za desať minút. Stačí iba uvariť zemiaky, naplniť a vyskladať na plech.

O zvyšok sa už postará rúra. Pre žiadne varenie, miešanie a zdĺhavé prípravy tu nie je miesto. Toto jedlo budete zbožňovať ako po praktickej stránke, tak hlavne pre jeho chuť.

INGREDIENCIE

1 kg zemiakov
150 g syra
10 plátkov slaniny
stredná červená cibuľa
rozmarín
3 čajové lyžičky korenia podľa chuti
3 čajové lyžičky soli
1 dl slnečnicového oleja

POSTUP

Vopred si uvaríme oškrabané zemiaky vcelku. Do vody pridáme soľ a varíme po dobu desiatich minút.
Zemiaky scedíme a narežeme tak, aby vznikli priestory pre naplnenie. Do nich vložíme syr, slaninu a cibuľu. Preložíme ich na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
Posypeme rozmarínom, posolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Vložíme do rúry.
Stupne si nastavte podľa skúseností s Vašou rúrou a pečte aspoň 40 minút.

 

Zdieľajte tento super recept na zemiakové ježkov aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

 

You Might Also Like