Zemiakového ježka možno podávať ako prílohu k jedlu alebo ako samotné hlavné jedlo. Naplniť si ho môžete ľubovoľnými surovinami.

Budeme potrebovať:

1 kg – veľké zemiaky
150 g – syr
10 plátkov slaniny
1 ks – stredne veľká cibuľa
2  – vetvičky rozmarínu
soľ
korenie
olej

Postup:

1.

Zemiaky si očistíme a uvaríme v celku do polomäkka v osolenej vode. Necháme vychladnúť.

2.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom alebo vymažeme olejom (maslom). Zemiaky si nakrájame tak, aby sme z nich dostali ježka a do každej medzery si vložíme striedavo plátok slaniny, cibule a syra.

3.

Rozmarín si podrvíme a pridáme k nemu soľ, korenie podľa chuti a olej. Zmiešame a polejeme touto zmesou (alebo potrieme) zemiaky a dáme ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov po dobu cca 40 minút – záleží na veľkosti zemiakov.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like