Zemiakové vežičky so syrom: Do formy na muffiny som dala na plátky nakrájané zemiaky a urobila som skvelú večeru, ktorú moja rodina zbožňuje!

Máte doma formu na muffiny? Skúšali ste pripraviť v tejto forme už aj niečo iné okrem sladkých či slaných muffinov? Pripravili sme pre vás recept na jedinečné parmezánové zemiaky, ktoré si určite hneď zamilujete. Príprava je jednoduchá a garantujeme, že tento recept od Vás budú chcieť všetci známi, ktorí ho ochutnajú.

Čo budete potrebovať

  • 3 lyžice (45 gramov) rozpusteného masla
  • 2 lyžice parmezánu (25 gramov)
  • 1 prelisovaný cesnak alebo lyžičku granulovaného cesnaku
  • 1 lyžicu tymiánu
  • soľ a korenie
  • 8-10 zemiakov nakrájaných na plátky

Postup

Ako som v úvode spomínala, postup je veľmi jednoduchý. Mafinové formy vymažeme maslom a zatiaľ odložíme. Očistíme zemiaky a následne ich nakrájame na plátky. Rúru si predhrejeme na 190 ° C a pripravíme si veľkú misku, do ktorej vložíme všetky zemiaky.

Pridáme rozpustené maslo, parmezán, cesnak, tymián, soľ a korenie a všetko spolu premiešame. Následne naukladáme do muffinových foriem „zemiakové komínky“ a ešte to celé môžeme okoreniť poprípade osoliť. Pečieme približne 55 minút až hodinu, kým nie sú okraje zemiakov zlatohnedé.

Po upečení necháme zemiaky pár minút vychladnúť a môžeme ešte pridať trochu parmezánu a tymianu. V prípade, že nemáte radi tymián, ktorý je veľmi aromatický, môžete samozrejme pridať iné korenie, ako napríklad bazalku, rozmarín alebo oregano. Zemiaky môžete podávať ako skvelý predkrm alebo prípadne ako prílohu k mäsu a omáčkam.

You Might Also Like