Zemiakové placky s jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Vhodné na obed aj na večeru.

Budeme potrebovať:

5 ks – menšie zemiaky
270 ml – mlieko
270 g – hladká múka
4 strúčiky – cesnak
3 ks – vajcia
1 lyžica – kr. cukor
olej
soľ
jarná cibuľka
petržlen

Postup:

1.

Zemiaky nakrájame na malé kocky a v osolenej vode ich uvaríme do mäkka. Následne ich popučíme a pripravíme si zemiakovú kašu.

2.

Pridáme cesnak, vajíčka, cukor, múku a teplé mlieko, 3 lyžice oleja. Osolíme podľa chuti. Dôkladne premiešame a pripravené cesto necháme odstáť cca 20 minút.

3.

Na horúcej panvici rozpálime olej a navrstvíme zemiakové cesto. Posypeme nakrájanou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like