Zemiakové placky inak. Dala som do nich syr a obalila v strúhanke Chrumkavé a veľmi chutné!

Od tohto niet jednoduchšieho a lepšieho jedla! Aj dvojnásobná dávka bude málo!

Suroviny:

5 ks stredne veľkých uvarených zemiakov

2 ks vajíčka

100 g strúhanky

100 g syr

Olej k pečeniu

Soľ, korenie

 

Príprava:

Zemiaky očistíme, uvaríme a postrúhame na strúhadle s menšími dierkami. Okoreníme a osolíme. Syr narežeme na tenké plátky a vajíčka s vidličkou vybijeme. S mokrou rukou vytvarujeme so zemiakov krokety, do stredu každej krokety jeden plátok syru a obalíme vo vajíčku a v strúhanke, vo väčšom množstve oleja upečieme na chrumkavé.  Môžeme jesť teplé ale aj studené, aj tak sú vynikajúce.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like