Zemiakové knedlíčky s mäsovou plnkou. Recept je ľahký a zvládne ho aj začiatočník.

Na internete nájdete veľké množstvo receptov na výrobu halušiek. Cesto týchto knedieľ je vyrobené zo zemiakov a ako náplň použijeme mäso. Tečú vám z toho sliny? Tak sa poďme pozrieť na recept.

Ingrediencie na cesto:
400g zemiakov
300-350g múky
2 polievkové lyžice krupice
1 vajce
Soľ na dochutenie

Ingrediencie na náplň:
250g kuracích prs
1 cibuľa
30ml vody
Soľ, korenie
Kyslá smotana
smažená cibuľa alebo maslo na servírovanie

Ingrediencie na oškvarky:
150g slaniny
1 cibuľa
Mrkva
olej na varenie a smaženie

Príprava:


1.) Očistite zemiaky, nakrájajte ich na kusy, zalejte ich vodou a dajte ich variť. Posoľte ich. Keď sa začnú variť, vypnite plyn, vylejte z hrnca vodu, rozmiešajte zemiaky a nechajte ich vychladnúť
2.) Do studených zemiakoch pridajte vajce a nezabudnite ich znovu posoliť. Potom na ne nasypte krupicu a dobre premiešajte.
3.) Postupne pridajte preosiate múku. Vznikne cesto, ktoré zamiešajte a nechajte ho kysnúť polhodinu.

4.) Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a potom ich rozmiešame v mixéri. Olúpeme a jemne nakrájame cibuľu. Zmiešame ju s mäsom, soľou a korením, prilejte trošku studenej vody a dobre premiešajte.
5.) Cesto rozdeľte na niekoľko častí a z každej vytvorte placku. Do stredu každej placky pridajte lyžicu mletého mäsa.
6.) Orežte okraje a z placiek urobte guľôčky. Súbežne s tým položte na oheň hrniec s vodou, ktorú dajte variť a trošku ju posoľte.

7.) Vložte knedle do vriacej vody a varte ich, až kým nevyplávajú na povrch. Potom zmiernite oheň a varte ich asi 10 minút.
8.) Teraz sa budeme venovať oškvarkom. Nakrájajte slaninu na malé kúsky. Olúpte cibuľu a spolu s mrkvou ju jemne nakrájajte. Na panvicu dajte maslo, mrkvu a cibulu a nechajte ich chvíľu sa piecť.
9.) Zemiakové knedle podávame s kyslou smotanou, smaženou cibuľou alebo maslom. Najlepšie chutia s oškvarkami. Vrch knedieľ môžete posypať čiernym korením.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like