Zemiaková misa s kuracím mäsom: Jedlo, ktoré svojou farbou a vôňou púta pozornosť ešte predtým, než ho podávate

Ako často chodíte z práce unavený s myšlienkou, že ešte musíte nejaký ten čas stráviť v kuchyni, kým si vyložíte nohy na pohovku? Ak to nie je každý deň, tak párkrát do týždňa sa to stáva určite. Táto zemiakovo mäsová misa má krásnu a lákavú zlatú farbu a ešte pred samotným podávaním priťahuje pozornosť všetkých členov rodiny. Tento recept sa hodí najmä v situácii, keď nemáte veľa času a prípadne, keď vám došli všetky nápady, čo na večeru.

Budete potrebovať:

  • 400 gramov zemiakov
  • soľ
  • korenie
  • 200 gramov kuracích pŕs
  • 450 ml kyslej smotany
  • 125 gramov rozpusteného masla
  • 1 veľkú cibuľu strúhaný syr

postup:

Zapekaciu misu si najprv vytrieme maslom, či mastí. Na spodok umiestnime na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky. Stačí len jedna vrstva. Osolíme a okoreníme podľa chuti. V inej miske si zmiešame kuracie mäso nakrájané na kúsky, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nadrobno nasekanú cibuľu. Celú zmes vylejeme na zemiaky.

Na vrch ide opäť vrstva zemiakov, ktoré tiež osolíme a okoreníme. Celé to posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov a pečieme po dobu 45 minút. Dobrú chuť.

You Might Also Like