Zemiaková misa s kuracím mäsom: Jedlo, ktoré svojou farbou a vôňou púta pozornosť ešte predtým, než ho podávate

Ako často chodíte z práce unavený s myšlienkou, že ešte musíte nejaký ten čas stráviť v kuchyni, kým si vyložíte nohy na pohovku? Ak to nie je každý deň, tak párkrát do týždňa sa to stáva určite. Táto zemiakovo mäsová misa má krásnu a lákavú zlatú farbu a ešte pred samotným podávaním priťahuje pozornosť všetkých členov rodiny.

Tento recept sa hodí najmä v situácii, keď nemáte veľa času a prípadne, keď vám došli všetky nápady, čo na večeru.

Budete potrebovať:

  • 400 gramov zemiakov
  • soľ
  • korenie
  • 200 gramov kuracích pŕs
  • 450 ml kyslej smotany
  • 125 gramov rozpusteného masla
  • 1 veľkú cibuľu strúhaný syr

postup:

Zapekaciu misu si najprv vytrieme maslom, či mastí. Na spodok umiestnime na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky. Stačí len jedna vrstva. Osolíme a okoreníme podľa chuti. V inej miske si zmiešame kuracie mäso nakrájané na kúsky, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nadrobno nasekanú cibuľu. Celú zmes vylejeme na zemiaky.

Na vrch ide opäť vrstva zemiakov, ktoré tiež osolíme a okoreníme. Celé to posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov a pečieme po dobu 45 minút. Dobrú chuť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like