Zeleninový koláč mám hotový hneď a milujú ho aj deti. Je zdravý a chutný

Moja kamarátka to pripravuje často a vždy mi donesie aj ochutnať z neho. Dozvedela som sa že tieto zapekané zeleniny sú podobné ako ovocné koláče len sú oveľa zdravšie.

Prísady:

 

Cesto:

  • 30 dkg hl. múky
  • 10 dkg masla
  • 1 vajce
  • 1 čl soli
  • troška kyslej smotany

Plnka:

  • 30-35 dkg mrkvy
  • 1 brokolica
  • 3 vajíčka
  • 3 pl kyslej smotany
  • strúhaný syr
  • soľ, korenie

+ strúhaný syr na posypanie

 

Príprava:

 

Múku, soľ a maslo (ak použijete maslo izbovej teploty, nechajte hotové cesto stuhnúť v chladničke), vajíčka a trošku kyslej smotany zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer formy. Cesto vložíme do vymastenej a pomúčenej formy a napicháme ho vidličkou. Pečieme pri teplote 180°C asi 10-15 minút.

Medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame zeleninu. Môžete pridať aj inú zeleninu podľa chuti. V osolenej v osolenej vode ich mierne povaríme. Scedíme a opláchneme studenou vodou.

Vajíčka rozmiešame so smotanou, pridáme syr podľa svojho výberu, osolíme, okoreníme a nalejeme na zeleninu. Ak je masa veľmi riedka zahustíme múkou. Zeleninovú zmes nalejeme na predpečené cesto a pečieme ďalších 30-40 minút. Nakoniec nastrúhame na vrch syr a zapečieme. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like