Zeleninové FIT fašírky: Aj bez mäsa sa dajú vykúzliť tradičné fašírky, ktoré sú rovnako vynikajúce, ak nie lepšie!

Fašírky bez mäsa určite potešia aj všetkých mäsožrútov, pretože naozaj chutia výborne! Ich príprava je extrémne jednoduchá, chutia ako sen a hlavne viete, čo v nich jete. Čo pri mletom mäse z obchodu nie je až také isté.

Budete potrebovať:

10 vajec (9 na omeletu, 1 surové)

4 krajce chleba

1 cibuľa

1 zväzok petržlenovej vňate

3 strúčiky cesnaku

1 šálka strúhanky

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Chlieb si namočte na niekoľko minút do mlieka, aby zmäkol. Medzitým si pripravte suroviny. Cibuľku si nasekajte na drobno a osmažte ju v troche oleja, zalejte ju deviatimi rozšľahanými vajíčkami, osoľte a pripravte tvrdú omeletu. Omeletu zmiešajte v miske s namočeným chlebom, pretlačeným cesnakom, surovým vajcom, nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Keď vypracujete zmes, šúľajte z nej guľôčky, ktoré medzi dlaňami jemne stlačte. Následne ich obaľte v strúhanke a dajte na panvicu s rozohriatym olejom. Restuje na oleji do zlatista z oboch strán. Podávajte so zemiačikmi, alebo s cesnakovo smotanovou omáčkou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj:  nosalty.hu

You Might Also Like