Zdravý zaváraný chren nemôže chýbať v žiadnej domácnosti. Mám ho hotový raz dva a vydrží roky

Chutný domáci chren dodá každému mäsu výbornú chuť, ale šunku bez nej si nevieme ani predstaviť.

 

Prísady:

  • koreň chrenu zo záhrady alebo z trhu
  • soľ
  • voda
  • ocot
  • cukor
  • strúhadlo
  • a veľké balenie papierových vreckoviek

Príprava:

Cukor a soľ rozmiešam vo vode podľa chuti, očistený chren nastrúham. Keď je potrebné použijem papierové vreckovky na slzy. Dávam pozor aby sa mi chren nedostal do očí.

Naukladám do umytých pohárov a zalejem pripravenou zálievkou. Zatvorím a vložím do chladničky. Presné dávkovanie surovín vám neviem napísať, záleží od veľkosti chrenu. Ja som pripravila cca 3 litre. Odporúčam pracovať s chrenom vonku, lebo chren má dosť silnú vôňu, oči mi slzili do konca. 🙂

Ja mám veľmi rada chren, pripomína mi starú mamu, ona nám ho pripravovala vždy na Veľkú noc. Strúhať ho zvyknem na strúhadle na syr.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like