Zdravý karfiol bez smaženia sa stane zaručene vaším novým obľúbeným jedlom!

Pripravte si chutný karfiol bez smaženia v chutnom chrumkavom cestíčku zo syra a strúhanky.

POTREBUJEME:


1 ks menšie karfiol,
2/3 šálky strúhanka,
1/2 lyžičky cesnakový prášok (alebo čerstvý prelisovaný cesnak),
1 lyžička mletá paprika,
2 ks vajíčko,
1/2 šálky nastrúhaný syr,
podľa chuti soľ a korenie,
podľa potreby rastlinný olej.

POSTUP:


1) 
Karfiol umyjeme, rozdelíme na menšie ružičky, ktoré uvaríme v osolenej vode po dobu 4-5 minút. Uvarené ružičky scedíme a ihneď opláchneme pod tečúcou studenou vodou.

2) Vo väčšej miske zmiešame najemno nastrúhaný syr, strúhanku, soľ, čierne korenie, cesnak, mletú papriku a v druhej miske poriadne rozšľaháme vajíčka.

3) Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, jemne ho potrieme rastlinný olejom.

4) Ružičky karfiolu najskôr obalíme vo vajíčku a potom v zmesi syra a strúhanky. Poukladáme na papier a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

 

You Might Also Like