Zdravé nátierky s cesnakom, ktoré sú vhodné na každú príležitosť! Poradíme vám, ako ich ľahko a rýchlo pripraviť

A slice of bread with garlic spread and green and white onion

Cesnak je známy svojou výraznou chuťou a arómou. Nie každý mu príde na chuť, no je výbornou prísadou, ktorá dodá to pravé ,,cesnakové“ polievkam, marinádam a prakticky čomukoľvek inému. Aj nátierky sú z neho lahodnou pochúťkou. A prečo by ste mali siahnuť práve po cesnaku?

Cesnak je totiž obsahuje širokú škálu vitamínov a podporuje aj imunitný systém, čo znamená, že pri chorobe by sme sa mu určite vyhýbať nemali. Bojuje aj pri artritíde, či obmedzuje tvorbu rakovinotvorných buniek. Tu je niekoľko receptov, ako z neho pripraviť chutné nátierky, ktoré budú chutiť celej rodine.

Jemná cesnaková s mrkvou:

Čo budete potrebovať? Na túto nátierku vám postačí: jeden strúčik cesnaku, samozrejme, ak chcete dosiahnuť výraznejšiu chuť, pridajte ešte jeden, dve väčšie mrkvy, tavený syr a na dochutenie štipku soli.

Postup:

Mrkvu a cesnak očistite, potom mrkvu nastrúhajte čo najjemnejšie. Cesnak je najlepšie vylisovať cez lisovač. Tieto ingrediencie zmiešajte dokopy, pridajte tavený syr a dochuťte.

 

Nevšedná cesnaková so smotanou:


Na túto nátierku budete potrebovať: kyslú smotanu, cesnak, 2 polievkové lyžice tatárskej omáčky, prípadne majonézy, a syr.

Postup: Ako prvý očistite a prelisujte cesnak. Počet strúčikov je na vás. Všetky tieto ingrediencie spolu premiešajte v miske. Ak je potrebné nátierku dochutiť pridajte štipku soli.

Klasická jednoduchá cesnakovo-syrová:


Táto nátierka je veľmi jednoduchá. Budete potrebovať iba 200 gramov syra, 5 strúčikov cesnaku a 150 gramov majonézy.

Postup:

Najskôr nastrúhajte syr (vhodnejšie sú väčšie kúsky). Cesnak prelisujte, pridajte majonézu a všetko dobre premiešajte.

Prajeme dobrú chuť!

 

Zdravý typ: Účinky medvedieho cesnaku sú známe široko-ďaleko. Ak by ste chceli v kuchyni vyskúšať niečo nové, skúste uvariť niečo práve z tohto cesnaku. Má síce výraznejšiu chuť, ale za vyskúšanie nič nedáte.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like