Zdravé fazuľové karbonátky so zemiakmi pripravené bez mäsa za 20 minút!

Mäsové guličky a karbonátky sú súčasťou mnohých tradičných jedál v našej krajine. Ak si ich radi doprajete, iste viete, ako lahodne chutia. Dnešný recept je takou alternatívou mäsových guliek.

Ide o guličky vyrobené z fazule, čo iste poteší všetkých vegetariánov a vegánov, ktorých na Slovensku pribúda. Pokiaľ tiež nejete mäso z akýchkoľvek dôvodov, pripravte si tieto guličky. Sú výborné a určite si ich obľúbite.

Zloženie

  • 250 g suchej fazule (akéhokoľvek druhu)
  • 2 veľké zemiaky
  • polovica malej lyžice kari
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • polovičná lyžička koriandra
  • soľ
  • 3 lyžice múky (hladkej)

Príprava

Namočte fazuľu večer do teplej vody a nechajte ju namočenú až do rána. Zlejte vodu z fazule, umyte ju a nechajte ju variť.

Čím dlhšie, tým lepšie, pretože bude mäkšia. Očistite zemiaky, uvarte ich a nastrúhajte.

Zmiešajte zemiaky s fazuľami. Pripravte si soľ, korenie, koriander a kari, ochuťte zmes a potom naberajte kúsky zmesi, vytvarujte guličky a tie obaľte v múke.

Umiestnite guličky do pekáča a pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch, kým nie sú zlatisté. Môžete ich tiež smažiť v oleji podľa potreby.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: bidista.com

You Might Also Like