Zaujímavá ale hlavne chutná pruhovaná bábovka s jemnou chuťou a ľahkou prípravou!

Tradičnú mramorovú babičkinu bábovku určite všetci dôverne poznáme. Prečo si ju ale neozvláštnit? Bábovka je po rozkrojení krásne pruhovaná a dostane ihneď úplne iný nádych. Inšpirujte sa týmto receptom a hlavne postupom, ktorým pruhované bábovky docielite. 

Vzhľad tejto slávnostnejšej bábovky je sám o sebe nezvyčajný a teda ho nemusíte nejako prizdobovať. Chcete dodať zákuskov ale úplný šmrnc a lesk, pripravte si ešte glazúru, ktorú potrite na upečenú bábovku.

Ingrediencie:


– 500 g hladkej múky
– 400 g cukru
– 200 g kyslej smotany
– 110 g masla
– 2 vajcia
– 1 kypriaci prášok
– 2 lyžice kakaa
– vanilkový cukor, alebo štipka vanilky

Na glazúru:
– Čokoládová tyčinku
– 20 ml vody
– Kúsok masla

Postup:


1) Do misy si cez sito preosejte múku. Docielite toho, že upečená bábovka bude vzdušná a nadýchaná.

2) Vo vodnom kúpeli si rozohrejte maslo. Vajíčka vyšľaháme do hladkej peny spoločne s cukrom.

3) Prilievajte pomaly maslo a pridávajte po lyžiciach smotanu. Po malých dávkach pridávajte múku.

4) Cesto si potom rozdeľte na dve časti. Jedna časť je vanilková a druhá čokoládová. Pre zvýraznenie oboch chuťou môžete do každej časti cesta pridať čokoládu. Do bielej časti čokoládu bielu a do tmavej, tmavú.

5) Formu, guľatú, alebo bábovkovú si vymažte maslom a vysypte múkou.

6) Vo finále ide o samotný, pruhovaný efekt. Docielite ho tak, že dáte do stredu formy najprv svetlé cesto a na to potom opäť do stredu cesto tmavé. Striedate teda stále svetlé cesto s tmavým a pritom stále nalievate cesto do stredu formy. Takto pokračujte s celou dávkou cesta.

7) Ak sa vám požadovaný tvar nepodarí, môžete si pomôcť špajdľou a ľubovoľnú variantu si dokresliť. Pečiete 50 až 60 minút. Stupne závisí na výkone rúry.

Glazúra:
1) Čokoládovú tyčinku si rozkrájajte na kúsky.

2) Za stáleho miešania začnite rozlámanú tyčinku zahrievať v hrnci a pridajte vodu. Miešajte.

3) V inom hrnci si rozpustíme maslo. Až sa rozpustí, premiešajte ho s čokoládovou hmotou.

4) Glazúru po aplikácii na bábovku nechajte vychladnúť a stuhnúť.

Zdieľajte tento recept na pruhovanú bábovku s jemnou chuťou s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

You Might Also Like