Zatočte lískové cesto potreté náplňou a o pár minút máte na stole krásne koláčiky.

Tu uvedená jemnosť je dobrou voľbou pre každú príležitosť. Vyzerá to skvelo a je to veľmi chutné. Môžeme pomixovať akékoľvek ovocie, višne, maliny, broskyne, ktoré milujeme. Varianta je aj z kysnutého cesta, ale v tom prípade to bude trvať o niečo dlhšie. Dnes ponúkame jednoduchšiu  a rýchlejšiu..

 

zloženie:

  • Lískové cesto
  • Ovocie alebo džem

príprava:

Akékoľvek ovocie rozmixujte v mixéri, ak je kyslejšie môžete pridať do neho cukor. Rozvaľkajte cesto a potrite ho plnkou.

Položte pravú a ľavú stranu cesta do stredu, ako je znázornené na obrázku. Ľahko pritlačte okraje, aby sa ovocie neroztekalo.

Cesto nakrájame na 12 kusov a potom urobíme guľatý tvar každého kusu, čím vytvoríme krásny zatočený vzhľad.

Vložte kusy do pekáča a pečte 10 až 15 minút v peci ohriatej na 210 stupňov.

Pečené koláčiky môžu byť zdobené čokoládovým krémom alebo práškovým cukrom.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like