Zapekané kuracie prsia v rúre s kyslou smotanou a syrom. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť!

Budeme potrebovať:

4 plátky – kuracie prsia
250g – kyslá smotana
300g – syr
5 lyžičiek – červená mletá paprika
soľ
korenie
zväzok petržlenu
olivový olej

Postup:

1.

Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky (prekrojíme ich pozdĺžne na polovicu), osolíme, okoreníme podľa chuti.

2.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme olejom.

3.

Na rozpálenom oleji na panvici osmažíme kuracie prsia a následne ich vložíme do formy.

4.

Posypeme ich červenou mletou paprikou, navrstvíme kyslú smotanu a na každý kúsok kuracieho mäska navrstvíme nastrúhaný syr.

5.

Vložíme do rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí.

6.

Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Nezabudneme posypať petržlenom. Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Nosalty

You Might Also Like