Zapekaná brokolica s karfiolom z jedného pekáča. Jednoduché a zdravé jedlo, ktoré vám pomôže pri chudnutí

Hľadáte chutný a zároveň zdravý recept, po ktorom tak skoro nevyhladnete? Ponúkame vám riešenie vhodné na obed, večeru alebo len občerstvenie v práci. Brokolica a karfiol je tá správna kombinácia! Tip: nevarte karfiol príliš dlho, je dobré, ak ostane trochu nedovarený. Pri zapekaní bude zelenina hotová a nepremení sa tak na kašu.

 

Ingrediencie

  • 500 g karfiolu
  • 500 g brokolice
  • 150 g masla
  • 250 ml mlieka
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g tvrdého syra

Postup

  1. Brokolicu a karfiol porozdeľujte na menšie ružičky. Vložte ich do osolenej vriacej vody a blanšírujte 3 minúty po opätovnom zovretí vody. Zeleninu preceďte a nechajte vychladnúť.

  1. Na predhriatu panvicu si dajte roztopiť maslo, po častiach pridávajte múku a za stáleho miešania prilejte mlieko. Priveďte k varu, odstráňte z tepla a nechajte trochu vychladnúť. Do teplej omáčky pridajte nastrúhaný syr (niečo si nechajte aj na zapekanie) a premiešajte.

  1. Plech na pečenie vymastite maslom, na dno vylejte polovicu omáčky, pridajte brokolicu a karfiol. Zalejte zvyškom omáčky, vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte 15 minút. 5 minút pred koncom posypte pokrm zvyšným syrom, aby sa na vrchu vytvorila zlatistá kôrka.

Chutný obed bez zbytočných kalórii navyše! Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:sovkusom.ru

You Might Also Like