Zapečené zemiaky so syrom a cesnakom: pochúťka, ktorú si zamilujete a na stole ju môžete mať už za pár minút

Nebaví vás už k mäsu dookola pripravovať pečené, varené zemiaky? Hľadáte niečo, čo bude trochu netradičné, ale použijete domáce suroviny, ktoré máte hneď po ruke? Tento recept na zapečené zemiaky so syrom a cesnakom to myslím spĺňa na 100%. 

 

Budete potrebovať:

4 zemiaky

1 lyžica olivového oleja

1 strúčik cesnaku (kto má rád, môže i viac)

1 lyžica nasekanej pažítky

2 lyžice nastrúhaného syra

1 lyžica nastrúhaného parmezánu

soľ a korenie na dochutenie

iné bylinky podľa chuti

Postup:

Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov. Zemiaky si poriadne umyjeme, nelúpeme ich, ale ponecháme v šupke. Vložíme ich do hrnca s vodou a varíme klasicky 15-20 minút.

V miske si medzitým zmiešame olivový olej a cesnak.

Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Položíme na neho uvarené zemiaky a pomocou vidličky ich trochu roztlačíme. Na každý zemiakov potom dáme trošku olivového oleja s cesnakom, posypeme soľou a korením, prípadne aj bylinkami.

Na koniec pridáme parmezán a strúhaný syr a celé to dáme zapiecť do rúry na 7-10 minút. Ak máte funkciu grilovanie, je to ešte lepšie.

Podávame s mäsom, prípadne s kyslou smotanou alebo kyslou kapustou. Dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like