Zapečené zemiaky so syrom a cesnakom: dobrôtka, ktorú si zamilujete a na stole ju môžete mať už za pár minút

Nebaví vás už k mäsu dookola pripravovať pečené či varené zemiaky? Hľadáte niečo, čo bude trochu netradičné, ale použijete domáce suroviny, ktoré máte hneď po ruke? Tento recept na zapečené zemiaky so syrom a cesnakom to myslím spĺňa na 100%. Pripravte si ich spolu s našim receptom.

budete potrebovať

  • 4 zemiaky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku (kto má rád, môže i viac)
  • 1 lyžica nasekané pažitky
  • 2 lyžice nastrúhaného syra
  • 1 lyžica nastrúhaného parmezánu
  • soľ a korenie na dochutenie
  • iné bylinky podľa chuti

Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov. Zemiaky si poriadne umyjeme, nelúpeme ich, ale ponecháme v šupke. Vložíme ich do hrnca s vodou a varíme klasicky 15-20 minút.

V miske si medzitým zmiešame olivový olej a cesnak.

Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Položíme na neho uvarené zemiaky a pomocou vidličky je trochu roztlačíme. Na každý zemiakov potom dáme trošku olivového oleja s cesnakom, posypeme soľou a korením, prípadne aj bylinkami.

Na koniec pridáme parmezán a strúhaný syr a celé to dáme zapiecť do rúry na 7-10 minút. Ak máte funkciu grilovania, je to ešte lepšie.

Podávame s mäsom, prípadne s kyslou smotanou alebo kyslou kapustou. Dobrú chuť.

 

You Might Also Like