Zapečené zemiaky so smotanou a párkami pripravené za 40 minút!

Jedlá z jednej misy sú obľúbené nielen pre svoju jednoduchosť prípravy, ale aj preto, že pri ich príprave nezašpiníte veľa riadu, a preto sú také pokrmy ideálne ako teplá večera, či obed.

Ak hľadáte inšpiráciu, vyskúšajte tento jednoduchý, ale efektívny recept. Nepotrebujete kupovať mäso, stačia párky, či klobásy. V spojení so zemiakmi získate plnohodnotné vynikajúce jedlo.

zloženie

  • 6 párkov / klobás
  • 5 zemiakov
  • 100 g syra
  • 3 lyžice smotany
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava

Olúpte zemiaky a nastrúhajte ich do misky. V inej miske zmiešajte jedno vajce so soľou, korením a nadrveným cesnakom.

Syr nastrúhajte a rozdeľte na dve časti. Jednu časť pridajte k vajíčkam a druhú k zemiakom.

Druhé vajce rozmiešajte a premiešajte s kyslou smotanou.

Vymažte formu a na dno poukladajte párky s dostatočnými medzerami. Tie vyplňte zemiakovou zmesou.

Pridajte syrovou a vaječnú zmes, zakryte formu a pečte 40 minút pri 180 stupňoch.

Podávajte teplé.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like