Zapečené mleté mäsové guľky s paradajkovou omáčkou! Tajomstvo spočíva v prísade, ktorú by ste inak nepoužili!

Mleté mäso je v obchodoch ľahko dostupné za nižšiu cenu, ako keď napríklad kupujeme u obslužného pultu mäso na steaky. Ak teda hľadáte vhodnú surovinu pre bežné denné varenie, je mleté ​​mäso správna voľba.

 

O tom svedčí aj jeho ľahšia príprava a široká možnosť využitia v najrôznejších pokrmoch. Ak teda hľadáte inšpiráciu, vyskúšajte tento recept na chutné mäsové guľky zapečené s omáčkou.

zloženie

700 g mletého mäsa,
½ šálky ryže,
2 vajcia,
1 veľká cibuľa,
2/3 lyžičky soli,
Čerstvo pomleté ​​korenie podľa chuti
3 polievkové lyžice paradajkovej omáčky,
3 polievkové lyžice kyslej smotany,
1 polievková lyžica múky,
½ litra vody (2 šálky)
soľ, korenie podľa chuti

Príprava

Uvarte ryžu a ochlaďte ju. Zmiešajte mleté ​​mäso s ryžou, nakrájanou cibuľou a vajciami. Dochuťte soľou a korením a zo vzniknutej zmesi vytvarujte jednotlivé guličky. Vyskladajte ich do plechu, alebo zapekacej misky vymazanej olejom. Zmiešajte paradajkovú omáčku, kyslú smotanu a múku a vodu. Výslednú omáčkou zalejte guličky a pečte v rúre po dobu 45 minút. Podávajte teplé.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like