Zapečené kuracie stehienka! Tento recept mám od mojej babičky. Celá príprava zaberie len 20 minút!

Dnes potešíme milovníkov jedál, ktoré sú ľahké tak na prípravu, ako aj na trávenie. Pripravíme si zapekané kuracie stehná v kombinácii s ryžou a lahodnou omáčkou. Celá príprava zaberie len 20 minút!

Kuracie mäso aj ryža sú obe diétne a ľahko stráviteľné suroviny. Doplnené o aromatickú omáčku tvoria perfektný pokrm. Môžete si na ňom pochutnať bez výčitiek kedykoľvek vďaka jeho rýchlej príprave.

Prísady:

  • 6-8 kuracích stehienok
  • 2 mrkvy
  • 2 cibule
  • 1 plechovka konzervovanek kukurice
  • 200 g dlhej ryže
  • 500 ml vriacej vody alebo vývaru
  • soľ, korenie, korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Príprava:

Kuracie stehná umyjeme, osušíme a na koreníme obľúbenú zmesou, necháme odležať.

Môžeme použiť horčicu, kurkumu, majoránku, oregano, bazalku, zázvor, koriander, sušené cibuľky a cesnak, muškátový oriešok. Ale to je len na vás.

Olúpeme cibuľu a mrkvu a nakrájame ich nadrobno.

Osmažíme zeleninu na panvici s malým množstvom oleja, pridáme kukuricu a premiešame na miernom ohni.

Prepláchneme ryžu a pridáme ju do zmesi na panvici, opražíme ju.

Zeleninu s ryžou vložíme do zapekacej misky a rovnomerne zalejeme vývarom alebo vodou.

Na povrch naukladáme marinované stehienka, zakryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch po 40 minút a následne ešte 15-20 minút bez alobalu.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like