Zapečené kuracie prsia so slaninou, zeleninou a strúhaným syrom!

V novom roku sa mnoho ľudí snaží udržať si váhu, alebo pár kíl zhodiť. K tomu je mimo aktivity a cvičenia vhodné prispôsobiť tiež stravu a jesť vyváženú stravu bohatú na bielkoviny a vlákninu.

Presne taký je dnešný recept, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu. Kuracie mäso je diétne a ľahko stráviteľné. Zapekanie je tiež vhodným spôsobom prípravy jedla, pretože Vám ušetrí veľa času.

Zloženie

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 2 žlté papriky
  • 8 plátkov slaniny
  • 4 plátky šunky
  • 2 pálivej papriky
  • 2 jarné cibulky
  • 200 g strúhaného syra
  • 2 lyžice horčice
  • 1 Kalifornská paprika
  • soľ
  • mleté ​​biele korenie
  • zmes korenia na kurča
  • stolový olej
  • 40 ml kyslej smotany

Príprava

Nakrájajte papriky a cibulu na plátky.

Kuracie prsia umyjeme a dochuťte korením, soľou a korením. Umiestnite mäso do zapekacej misky a potrite ho horčicou.

Na každý kus mäsa poukladajte slaninu, papriku (žltú, kalifornskú a pikantnú) a jarnú cibuľku. Pridajte šunku, pokvapkajte kyslou smotanou, a nakoniec posypte syrom.

Pečte pri 180 stupňoch cca 35-40 minút.

Podávajte s ryžou.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: kiskegyed.blikk.hu 

You Might Also Like