Zapečené kuracie prsia s cesnakom, syrom a paradajkami na jednom plechu!

Mnoho receptov sa v poslednej dobe zameriava na Zapekané jedlá , a to určite nie je náhoda. Táto úprava ponúka mnoho benefitov. Je časovo úsporná, pretože pri pečení môžete robiť mnoho iných vecí.

Ďalej tiež patrí zapekanie k najzdravším spôsobom prípravy jedál, pretože nie je potreba používať moc oleja. Všetky ingrediencie sa spoja dohromady a vytvoria skvelý chuťový zážitok. Vyskúšajte sami!

zloženie

  • 4 kuracie prsia
  • 2 – 3 ks baklažány
  • 3 až 4 rajčiny
  • 150 g syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • kôpor
  • olej pre pečenie
  • soľ
  • korenie podľa chuti

Príprava

Uvarte a usušte baklažány a konce odrežte. Nakrájajte ich na tenké plátky, dajte ich do misky, posoľte a nechať stáť 20 až 30 minút, odložte šťavu, ktorú baklažán pustí. Kuracie prsíčka umyte, osušte a nakrájajte na 4 kusy. Mäso umiestnite do vrecka (alebo dvoch vrstiev fólie) a dochuťte ho korením. Umyte paradajky a nakrájajte ich na kolieska.

Cesnak je potrebné olúpať a nadrviť. Umyte kôpor a nakrájajte ho na malé kúsky. Olej nalejte do panvice a opečte po oboch stranách nakrájaný baklažán a potom ho odložte na papierový uterák, aby sa absorboval prebytočný olej. Vymažte pečenie misku a vložte do nej plátky baklažánov, aby boli plátky ľahko cez seba.

Potom pridajte vrstvu mäsa, potom baklažány a znovu mäso. Pridajte paradajky, cesnak a posypte strúhaným syrom. Umiestnite jedlo do predhriatej rúry, pečte na 180 stupňov po dobu 25 minút.

Keď je pripravené k vybratiu z rúry, nechajte misku vychladnúť po dobu 10 minút, potom pokrm nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like