Zapečená kapusta v rúre! Zakarpatský recept na ktorom si musí pochutnať každý!

V dnešnom článku vám ukážeme úplne dokonalý recept, ktorý pochádza z Ukrajiny. Zapečená kapusta je skvelá hlavne tým, že je veľmi jednoduchá na prípravu. A tá chuť? Proste božská! Šťavnatý recept sa hodí na obed či večeru a zasýti celú vašu rodinu!

Ingrediencie:
– kapusta
-150 g bravčovej masti
-130 g smotana
-30 g paradajkový pretlak
– 1,5 litra vody
– soľ a korenie

Postup:
1) Najskôr si uvaríme kapustu, následne jemne nakrájame cibuľu a opražíme ju na masti.

2) Mäso si nakrájame na tenké kúsky a dochutíme soľou a korením.

3) Do listov kapusty zabalíme mäso a vložíme lyžičku cibule. Zrolujeme.

4) Dno pekáča pokryjeme listy kapusty. Umiestnime do pekáča naše rolky.

5) Posolíme a zalejeme vriacou vodou, mala by dosahovať 1-2 cm. Pridáme paradajkový pretlak a kyslú smotanu.

6) Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 40 minút.

Máme hotovo! Dobrú chuť.

Tento recept je ideálny na obed aj večeru pre celú rodinu! Zdieľajte recept aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like