Zabudnite na vyprážaný karfiol: Vyskúšajte tento recept na pečený karfiol a iný už robiť nebudete!

Výborný tip, pre každého, kto si rád pochutnáva na vyprážanom karfiole, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie tú mastnú a kalorickú.

Ingrediencie:

  • Menšiu hlávku karfiolu
  • hladkú múku
  • 1 vajce
  • 1 lyžičku horčice
  • 1 strúčik cesnaku
  • Strúhanku a najemno nastrúhaný syr v pomere 2: 1
    olej
  • Sladkú papriku mletú, soľ
  • (Ak nemáte čerstvý cesnak použite sušený a pridajte ho priamo do strúhanky)

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie ružičky – nevaríme.

Každú ružičku obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s prelisovaným cesnakom, soľou a horčicou.

Nakoniec obalíme vo strúhankovo-syrovej zmesi.

Ružičky uložíme na plech vymastený olejom a ešte zľahka potrieme olejom zmiešaným s trochou červenej papriky.

Rúru nastavíme na 200 stupňov a karfiol pečieme asi 30-40 minút, alebo kým karfiol nie je dostatočne upečený. Počas pečenia je dobré ružičky obrátiť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like