Zabudnite na tyčinky a hranolky k televízoru. Toto sú tie najlepšie slané rýchle placky na sledovanie dobrých filmov!

Mnohí z nás si úzkostlivo strážia postavu do plaviek, ale občas jednoducho máme chuť zhrešiť. Kritickým momentom je väčšinou večerné sledovanie televízie, ktoré si priam žiada niečo chutné na zahryznutie.

Poväčšine siahneme po slaných zemiakových lupienkoch, tyčinkách, alebo si pripravíme voňavú praženú kukuricu. Každý si príde na svoje, ale nasledujúce recept Vás naučí, ako si pripraviť chutné jedlo, za ktoré vďačne vymeníte všetky dobroty v dome. Plnené placky Lavasa sú teplé, voňavé, na povrchu lákavo chrumkavé a vnútri šťavnaté. Sliny Vám budú tiecť už pri ich príprave a nie je človeka, ktorému by sa nepáčili.

Ak dávate prednosť doma pripraveným jedlám, pred tými z obchodu, narazili ste na poklad. Plnený arménsky chlieb s názvom Lavasa si zaslúži prvé miesto v rebríčku slaných pochúťok a pripraviť ho vôbec nie je zložité. Navyše náplň je variabilná, preto si ju môžete kedykoľvek prispôsobiť svojej chuti. Plnené placky Lavasa sa hodia aj ako predjedlo, alebo občerstvenie pre návštevu či na párty. Musíme Vás však varovať. Už po prvom ochutnaní zistíte, že toto fantastické jedlo je prudko návykové.

Čo budete potrebovať?

  • 1 balenie chleba Lavasa (použiť možno aj v obchode dostupnejšie tortilly)
  • 200 g taveného sýra
  • 250 g údenej klobásy (použiť možno aj šunku alebo salámu)
  • 200 g paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g kôpru (môžete použiť aj petržlenovú vňať alebo bylinky)
  • 2 vajcia
  • 1,5 čajovej lyžičky hladkej múky

Ako na to?

Najprv si nakrájame pripravenú klobásu na malé kúsky. Použiť možno aj iný druh mäsa, závisí to len na Vašej chuti. Ak máte v chladničke zvyšnú šunku alebo slaninu, pokojne ju využite.

Rovnako nakrájame aj umyté paradajky. Čím menšie kúsky, tým lepšie.

Následne si pripravíme kôpor, ktorý najemno nakrájame. Využiť môžete aj iné bylinky, skvele sa hodí napríklad bazalka.

Potom si pripravte strúčik cesnaku, ktorý očistite a nakrájate na čo najdrobnejšie kúsky.

Pripravený chlieb Lavasa si rozdeľte na niekoľko štvorcov. Ak nezoženiete tento nekysnutý arménsky chlieb, využiť môžete aj placky tortilla.

Rozprestrite si plátok chleba Lavasa a natrite ho taveným syrom. Následne ho posypte kôprom a cesnakom a po celej ploche rozmiestnite nakrájané paradajky a klobásu. Následne si ďalší list chleba Lavasa natrite syrom a položte ho na predchádzajúci plát.

Vytvorili ste ďalšiu vrstvu, na ktorú rovnakým spôsobom umiestnite cesnak, kôpor, paradajky i klobásu.

Vezmite ďalší Lavasa chlieb a znova ho natrite syrom. Následne ho natretou stranou smerom nadol umiestnite na predchádzajúcej vrstvy. Ak chcete, pokojne vytvorte i viacvrstvový „sendvič“.

Takto pripravený a naplnený Lavasa chlieb následne nakrájajte na menšie obdĺžniky.

V miske si rozmiešajte vajcia s trochou múky a potrite s nimi plnený Lavasa chlieb, ktorý následne vložte do panvice s rozohriatym olejom. Keď je jedna strana dostatočne opražená, natrite jej vrchnú stranu zmesou z vajec a múky a celý kus otočte.

Opečte ho tak z oboch strán a následne umiestnite na papierové utierky, ktoré vysajú prebytočný olej.

K tomuto jedlu sa skvele hodí grécky jogurt alebo kyslá smotana.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

zdroj? prosvet.cz

You Might Also Like