Zabudnite na šišky nasiaknuté olejom a pripravte si ich v rúre. Vyskúšajte tento skvelý recept!

Vyskúšajte si urobiť šišky podľa tohto skvelého receptu, pre zmenu v rúre. Sú úžasne lahodné, mäkučké a nadýchané. A čo je na nich to najlepšie? – nie sú nasiaknuté olejom!

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 30 g čerstvého droždia
  • 280-300 ml mlieka
  • 70 g kr. cukru
  • 2 žĺtky
  • 50 g masla
  • ½ lyžičky soli

Na náplň:

  • Džem podľa chuti alebo lekvár

Na potretie:

  • rozpustené maslo

Na posypánie:

  • práškový cukor

Postup:

½ mlieka zohrejeme, pridáme rozdrobené droždie a 1 lyžicu cukru. Počkáme než vyjde kvások.

Do samostatnej misky nasypeme múku, pridáme soľ, zvyšný cukor, žĺtky, maslo, mlieko a kvások. Premiešame a vypracujeme hladké, vláčne cesto.

Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu. Potom cesto premiestnime, opäť prikryjeme a necháme ešte približne pol hodinku – až hodinku kysnúť.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 cm. Z cesta pomocou pohára vykrajujeme kruhy, ktoré preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Do každého kúsku urobíme menšiu jamku – môžeme na to použiť varechu alebo lyžičku.

Prikryjeme utierkou a než sa zahreje rúra, necháme ešte kysnúť (približne 20 minút).

Pečieme pri teplote 190 stupňov než povrch šišiek nie je zlatistý.

Po upečení potrieme rozpusteným maslom a do otvoru dáme marmeládu. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like