Zabudnite na rezance. Najlepšia polievočka so syrovými guličkami. Pridáte si minimálne jednu dupľu

Milujem polievky. Dokázala by som ich jesť ráno, na obed aj večer. Mama nás od detstva učí, že teplá polievka by mala byť každodennou súčasťou nášho jedálnička. Môj manžel a deti majú k polievkam neutrálny vzťah, aj napriek tomu som sa rozhodla nasledujúci recept pridať do mojej kuchárskej knihy.

 

V prípade, že držíte diétu, pripravte si polievku s vodou alebo zeleninovým vývarom. Sýtejším variantom bude kuracia polievka so syrovými guličkami a plátkami vareného kuracieho mäsa. Bez ohľadu na to, akú možnosť si zvolíte, polievka bude vždy vynikajúca.

Ingrediencie na polievku

  • 2,5 litra kuracieho vývaru alebo vody
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 mrkva
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 4 pl rastlinného oleja
  • Bylinky, soľ a korenie podľa chuti

Ingrediencie na syrové guľôčky

  • 100 g holandského syra
  • 1 vajíčko
  • 100-130 g múky
  • 2 pl masla
  • Soľ

Postup

  1. Začnite s prípravou syrových guličiek. Syr si nastrúhajte na strúhadle, pridajte k nemu maslo, múku, vajce a soľ. Vymieste si mäkké cesto a vložte ho na 30 minút do chladničky.

  1. Kým je cesto v chladničke, nakrájajte si zemiaky na kocky a vložte ich do vriaceho vývaru. Pridajte soľ a korenie. Mrkvu a cibuľu si nastrúhajte na strúhadle, zľahka osmažte na panvici a následne ich pridajte do polievky.

  1. Vytiahnite cesto z chladničky a začnite z neho vytvárať guľôčky, ktoré nie sú väčšie ako lieskový orech, v opačnom prípade sa neprevaria.
  2. Jednu po druhej vkladajte do polievky. Miešajte a varte ďalších 5 minút (kým nie sú guľôčky celkom hotové.

  1. Keď sú pripravené, pridajte do polievky ešte nasekané bylinky a odstráňte ju z ohňa. Polievka je hotová a my vám prajeme dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like