Zabudnite na obyčajné kuracie prsia. Urobte si doma Cordon Bleu bez smaženia, pečený v rúre. Ich vôňu a chuť si zamilujete!

Ak milujete kuracie prsia, ale hľadáte nový recept na ich prípravu, máme riešenie. Je ním skvelý recept s názvom Cordon Bleu , ktorý si zamilujete.

Budeme potrebovať:

Jeden strúčik cesnaku
1/2 lyžice čierneho korenia
1 lyžička soli
4 ks kuracích pŕs
5 lyžíc horčice
8 plátkov šunky
8 plátkov syra
2 vajcia
1/4 šálky mlieka 1,5 šálky strúhanky
4 lyžíc oleja

Postup

1. V prvom rade si kuracie prsia dôkladne očistíme a umyjeme. Potom ich prekrojíme na polovicu tak, aby sme dostali asi 8-9 kúskov (samozrejme to závisí na ich hrúbke a veľkosti jednotlivých kuracích pŕs, ktoré sme kúpili).

2. Kuracie prsia naklepeme na tenký plátok. Potom ich osolíme, okoreníme, rozotrieme po nich aj náš cesnak, ktoré sme si pretlačili  a posypeme ich sušenou petržlenovou vňaťou ..

3. Každý plátok potrieme horčicou, položíme plátok šunky, syra a zrolujeme.

Obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a v strúhanke.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme alobalom a potrieme olejom. Položíme role a dáme zapiecť do rúry. Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 35 minút. Dobrú chuť!

You Might Also Like