Zabudnite na obyčajné kuracie prsia. Urobte si doma Cordon Bleu bez smaženia, pečený v rúre. Ich vôňu a chuť si zamilujete!

Ak milujete kuracie prsia, ale hľadáte nový recept na ich prípravu, máme riešenie. Je ním skvelý recept s názvom Cordon Bleu , ktorý si zamilujete.

 

Budeme potrebovať:

Jeden strúčik cesnaku
1/2 lyžice čierneho korenia
1 lyžička soli
4 ks kuracích pŕs
5 lyžíc horčice
8 plátkov šunky
8 plátkov syra
2 vajcia
1/4 šálky mlieka 1,5 šálky strúhanky
4 lyžíc oleja

Postup

1. V prvom rade si kuracie prsia dôkladne očistíme a umyjeme. Potom ich prekrojíme na polovicu tak, aby sme dostali asi 8-9 kúskov (samozrejme to závisí na ich hrúbke a veľkosti jednotlivých kuracích pŕs, ktoré sme kúpili).

2. Kuracie prsia naklepeme na tenký plátok. Potom ich osolíme, okoreníme, rozotrieme po nich aj náš cesnak, ktoré sme si pretlačili  a posypeme ich sušenou petržlenovou vňaťou ..

3. Každý plátok potrieme horčicou, položíme plátok šunky, syra a zrolujeme.

Obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a v strúhanke.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme alobalom a potrieme olejom. Položíme role a dáme zapiecť do rúry. Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 35 minút. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like