Zabudnite na karfiolové ružičky – Upečte si celý karfiol v chutnej jogurtovej omáčke

Budeme potrebovať:

1 lyžica – rastlinný olej
1 hlava – karfiol
1 a ½ šálky – grécky jogurt
1 limetka – kôra a šťava
2 lyžice – mleté chilli
1 lyžica – rasca
1 lyžica – cesnakový prášok alebo čerstvý cesnak
1 lyžička – karí korenie
2 lyžičky – soľ
1 lyžička – čierné korenie

Postup:

1.

Predhrejte rúru na 200 °C a ľahko namažte malý plech s rastlinným olejom.

2.

Očistíme karfiól a odrežeme stopku.

3.

V stredne veľkej mise zmiešajte jogurt s limetkovou kôrou a šťavou, chilli korenie, rascu, cesnak, karí, soľ a čierne korenie.

4.

Namočte karfiol do misy a pomocou rúk potrite marinádu rovnomerne po celej ploche. (Zvyšná marináda môže byť uložená v chladničke vo vzduchotesnej nádobe až tri dni. Môžete ju použiť s mäsom, rýbami alebo inou zeleninou)

5.

Položte karfiol na pripravený plech a pečieme 30-40 minút. Marináda urobí na povrchu kôrku.

6.

Karfiol vyberieme a necháme vychladnúť po dobu 10 minút. Nakrájame ako koláč. Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Purewow

You Might Also Like