Z obeda mi ostalo pár zemiakov. Urobila som z nich zemiakové placky na nový spôsob, po ktorých sa len tak zaprášilo

Často počujeme o rôznych rekordoch vrátane tých týkajúcich sa jedla napr. najväčší hamburger v Amerike alebo najväčšia pizza na svete. Novinkou v extraveľkých jedlách je zemiaková placka plnená syrom. Mali by ste sa o ňu podeliť, lebo ide o naozaj veľkú porciu. Okrem veľkosti zaujme aj svojou lahodnou chuťou.

Ingrediencie:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 3 nastrúhané mrkvy
  • 2 nakrájané šalotky
  • 2 PL pažítky
  • 3 vajíčka
  • štipka muškátového orecha
  • soľ a čierne korenie
  • 400 g smotanového syra s bylinkami
  • 6 plátkov šunky
  • 100 g nastrúhaného syra

Postup:

Zemiaky ošúpte a najemno nastrúhajte. Pridajte mrkvu, pažítku, šalotku, vajíčka, muškátový oriešok, trochu soli a čierneho korenia. Dobre premiešajte.

Zmes rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie. Uistite sa, že papier nie je roztrhaný a pokrýva celý plech.

Pečte 30 minút na 180 stupňoch. Po upečení nechajte poriadne vychladnúť.

Polovicu krémového syra natrite na vychladnutú placku. Potom navrstvite šunku a na ňu rozotrite zvyšok syra.

Pomocou papiera na pečenie jemne placku po dĺžke zrolujte.

Takto zvinutú placku posypte strúhaným syrom a pečte ďalších 15 minút na 180 stupňoch.

Placku narežte na tenké prúžky a servírujte.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Zdroj: http://www.hefty.co

You Might Also Like