Z bravčového mäsa nemusíte vždy robiť vyprážané rezne, toto jedlo je chutnejšie a je výnimočné

Bravčové mäso sa dá pripraviť rôznými spôsobmi. Dnes vám ukážeme ako si pripraviť  z vyklepaných rezňov plnené rolky. Ak máš dosť z vyprážaných rezňov, tento recept určite vyskúšaj. Ak chceme aby naše mäso bolo šťavnaté a chutnejšie, pridajme pomaranče alebo sušené slivky, takto upečme a podávajme so zemiakmi.

Potrebujeme:

  • 500g brabčové karé (krkovička)
  • 2-3 ks kyslých uhoriek
  • 100-130g syra
  • ½ lyžice citrónovej šťavy
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Príprava:

Mäso umyjeme a narežeme na tenké pláty, každý plát vyklepeme.

Mäso osolíme, okoreníme a polejeme citrónovou šťavou, necháme odležať 30 minút. Uhorky si nakrájáme pozdĺžne na 4 časti a syr na tenké pásy. Znovu ochutíme vyklepané mäso soľou a korením, naplníme syrom a uhorkami a zrolujeme.

Ak je potrebné spevniť rolky, použijeme špáradlá. Na horúcom oleji opražíme z oboch strán.

Mäsové rolky vložíme do pekáča a pečieme pri teplote 180°C asi 12 minút.

Uhorkou a syrom plnené rolky si môžeme pripraviť na všelijaké príležitosti, chutné sú aj teplé aj studené.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like