Vždy používam tento recept a ešte nikdy nesklamal! Takto si pripravíte najlepší domáci chlieb!

Ak hľadáte recept na domáci chlieb, ktorý vydrží mäkký a čerstvý aj po niekoľko dní, potom si nenechajte ujsť tento recept, ktorý vás okamžite očarí.

Lahodná chuť, chrumkavá kôrka a minimálna práca s prípravou. Takto by sa dal v skratke zhrnúť recept na náš dnešný hrnčekový chlieb. Všetko je úplne jednoduché a budete úplne šokovaní tým, ako obyčajný chlieb môže chutiť.

Neotáľajte a pripravte hrnčekový chlieb svojej rodine ešte dnes. Nebudete ľutovať ani sekundu.

INGREDIENCIE:

  • 1 hrnček teplej vody
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • 3 lyžice slnečnicového oleja
  • 0,5 čajovej lyžičky cukru
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1,5 lyžičky práškových kvasníc
  • 3 hrnčeky múky

POSTUP:

Cukor a kvasnice nadrolíme do teplého mlieka. Pridáme k zmesi teplú vodu a premiešame Prilejeme olej.
Pridáme múku a soľ. Vypracujeme mäkké, mierne lepivé cesto. Vymažte misu olejom a do tejto misy uložte cesto.
Zakryte ju kuchynskou utierkou a nechajte cesto 1 hodinu na teplom mieste. Vlejte trochu oleja do dlane a trochu cesto vymieste.

Potom ho vložte do formy a nechajte odstáť aspoň 30 minút. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobu asi 40 minút.
Vložte trochu vody do rúry do malej misky vedľa chleba. Po upečení vyklopíme chleba z formy, zakryjeme a necháme vychladnúť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like