Vzdušný a lahodný piškótový koláč z jedného plechu, ktorý sa vám bude rozplývať na jazyku. Pripravený ho máte za okamih

Austrália je od nás ďaleko a o jej kuchyni toho až tak veľa nevieme. Preto sa dnes s vami podelíme o tradičný recept na austrálsky dezert s názvom Leamington.

Jedná sa o piškótové cesto, ktoré je namočené v čokoládovom sirupe a obalené v strúhanom kokose. Budú po ňom šalieť ako deti, tak aj dospelí!

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 100ml oleja
  • 250g polohrubej múky
  • 1/2 PL prášku do pečiva
  • 50g horkej čokolády
  • 200g cukru
  • 250ml mlieka
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 1 PL kakaa
  • Strúhaný kokos (podľa chuti)

Postup prípravy 

V miske si zmiešajte vajcia, 150g cukru, vanilkový cukor – rozšľahajte alebo rozmixujte po dobu 3 minút.

Pridajte 125ml mlieka a šľahajte ďalšie 3 minúty.
Následne prilejte olej, prášok do pečiva, múku a premiešajte cesto do hladkej konzistencie.

Vylejte si cesto do formy na pečenie vystlanú papierom na pečenie o veľkosti 20 × 20 cm.

Vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov po dobu 30 minút.

Po upečení nechajte koláč vychladnúť, preklopte ho a zbavte papiera na pečenie.

Zvyšné mlieko a cukor, kakao a čokoládu do jedného hrnca a priveďte do varu za občasného miešania. Potom nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu.

Piškótové cesto nakrájajte na kocky. Každú z nich namočte do čokoládového sirupu zo všetkých strán a obaľte ich v strúhanom kokose.

Zdieľajte tento báječný recept na lahodný piškótový koláč aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

You Might Also Like