Vysoké krémové rezy z ktorých sa vám budú zbiehať slinky

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

500 ml mlieka,
200 g kr. cukru,
250 g polohrubej múky,
3 PL oleja,
4 PL džemu,
2 PL kakaa,
2 ČL jedlej sódy.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

500 ml mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
150 g pr. cukru,
3 PL hladkej múky,
2 balíčky vanilkového cukru,
20 g masla.

POSTUP:

Všetky ingrediencie na prípravu cesta zmiešame v jednej miske a pomocou mixéra vyšľaháme tuhé cesto. Z pripravenej masy si upečieme 4 pláty cesta. Pečieme pri teplote 180 – 200 stupňov, približne 5-8 minút. Či je cesto upečené, vieme vtedy, keď prstom pritlačíme na kôru cesta a cítime, že je ako guma.

Cesto by sa malo pekne oddeľovať od papiera na pečenie. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si plnku. Do mlieka pridáme cukor, vanilkový cukor, múku a puding. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

Maslo si vyšľaháme do peny, pridáme poriadne vychladený puding a pomocou mixéra rozmixujeme.

Na prvý plát cesta natrieme plnku, položíme druhý plát cesta a takto to opakujeme až do položenie posledného plátu.

Vrch ozdobíme, necháme schladiť, narežeme na rezy a podávame.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Dobrú chuť!

 

You Might Also Like