Vyskúšate nový recept na kapustnicu ? Musíte vyskúšat, jej chuť je ozaj originálna!

Prinášame vám recept na jednoduchú a chutnú kapustnicu, na ktorej si pochutí každý. Spôsob prípravy a výber surovín sa líši v závislosti od krajov našej malebnej krajiny a preto vám my prinášame recept na jednoduchú a chutnú kapustnicu, na ktorej si pochutí každý.

Ingrediencie:


1 kg kapusty
2 – 3 klobásky
Sušené hriby
Cesnak
Bravčová masť / olej
Cibuľa
Zemiaky
Korenie – rasca, bobkový list, čierne korenie

Postup:


 1.) Cibuľku nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji alebo bravčovej masti, počkáme kým chytí tú správnu farbu a pridáme sladkú červenú papriku.

2.)
Červenú papriku však nemôžete smažiť príliš dlho, pretože dostane horkú chuť. Ideálne 1 minútu a následne pridať kapustu, zaliať vodou a priviesť do varu.

3.) Ak použije kapustu, ktorá už je ochutená rascou, bobkovým listom alebo iným korením, nemusíte tieto prísady pridávať.

 

4.) Do hrnca ku kapuste pridáme klobásky a varíme asi jeden a pol hodiny.

5.) Klobásky vyberieme z hrnca a pridáme zemiaky. Nakrájame ich na drobné kocky alebo ich môžete postrúhať a pridáte ich spolu s hríbmi do hrnca a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

6.) Opäť do hrnca pridáte klobásky, ktoré môžete nechať v celku alebo nakrájané na kocky, dochutíme roztlačeným cesnakom.

7.) Použiť môžete koreniny spomenuté vyššie, ale všetko záleží od chutia slanosti klobás a kyslosti kapusty. Nikdy však nezahusťujeme múkou.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like