Napomáhajú tráveniu, obsahujú vitamíny a cenné probiotiká, ktoré by mali byť súčasťou vyváženej a plnohodnotnej stravy. Okrem toho želatína prospieva kĺbom, chrupavkám a kostiam.
Vyskúšajte si aj vy pripraviť super-zdravú sladkosť bez cukru, ktorú si možno pripraviť aj bez výčitiek pripraviť. Táto sladkosť je obzvlášť vhodná v období užívania antibiotík, kedy je vhodné zvýšiť príjem probiotík.
ingrediencie:
- 1 a 1/3 šálky čerstvých malín
- 1 šálka kefíru
- 1 šálka studenej vody
- 2 lyžice želatíny v prášku (v recepte je použitá červená želatína)
- ¼ lyžičky vanilkového prášku alebo vanilková aróma
- štipku mletej škorice
postup:
Želatínu necháme napučať vo vode.
Maliny preložíme do kastrólika a na malom plameni zohrievame a miešame, kým nezískame konzistenciu omáčky. Maliny je dobré roztlačiť lyžicou, aby bola zmes čo najjemnejšia.
Do zmesi pridáme želatínu s vodou a miešaním rozpustíme. Zmes nesmie byť príliš horúca – stačí miernejšia teplota, aby sa želatína rozpustila.
Zmes odstránime z tepla a primiešame kefír tak, aby sa všetky prísady dobre spojili.
Navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie, alebo do silikónových formičiek. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Želáme vám dobrú chuť!
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!