Vyskúšajte tieto tyčinky z karfiolového cesta. Minimum kalórií, sacharidov a tukov. S fotopostupom to určite zvládnete aj vy!

Budeme potrebovať:

– karfiol – veľkosť cca 20cm
– 1/4 šálky – vaječné bielka (cca 2 bielka)
– 1/2 šálky + 3/4 šálky (na vrch) odtučnený syr mozzarella – nastrúhaná
– 1 lyžica byliniek – pizza korenie, oregano, bazalka, čokoľvek podľa chuti
– štipka čierného korenia
– štipka soli
– omáčka podľa chuti

Postup:

Zapneme si rúru na teplotu 190 stupňov. Karfiol očistíme a vložíme do mixéra. Mixujeme pokiaľ nemáme štruktúru, akú vidíte na obrázku. Ak tam budete mať niektoré kusy väčšie, tak to nevadí a je to v poriadku.

Karfiol vložíme do sklenenej misky a pečieme v rúre 20 minút. Vyberieme ho, vložíme do utierky a počkáme kým vychladne. Približne 15 minút.

Karfiol poriadne v uteráku zabalíme a vytlačíme tekutinu. Opakujeme niekoľko krát, aby sme sa zbavili tekutiny.

Teplotu rúry zvýšime na 230 stupňov. Karfiol, bielka, 1/2 šálky mozzarelly, bylinky, soľ a korenie poriadne premiešame. Hmotu dáme na papier na pečenie. Hrúbka by mala byť približne 0,5 – 1 cm.

Pečieme 18 minút. Vyberieme a na vrch dáme 3/4 šálky mozzarelly. Pečieme ešte približne 5 minút do zlatista. Syr môžeme aj vynechať. Narežeme na tyčinky a podávame s omáčkou.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Ifoodreal

You Might Also Like