Vyskúšajte tento domáci recept na langoše a inak ich už robiť nebudete!

Moja mama má korene v Maďarsku a recept na langoše má po svojej babičke. Vyskúšala som už aj veľa iných receptov, ale musím povedať, že s týmto sa nedajú porovnať.

Tieto langoše sú jednoducho bezkonkurenčné!

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 2 lyžičky soli
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml kyslej smotany
  • 1 vajce

Na kvások:

  • ½ kocky čerstvého droždia
  • 100 ml vlažného mléka
  • ½ lyžičky cukru

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások – v mlieku rozdrvíme droždie, pridáme cukor a počkáme, než vyjde kvások.

V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, vajcia, zvyšné mlieko a aj kvások. Vypracujeme hladké cesto.

Cesto vložíme do chladničky, kde bude pomaly kysnúť – necháme kysnúť ideálne celú noc – potom sú langoše najlepšie.

Z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré rukami natiahneme na čo najtenšie placky.

Smažíme v rozpálenom oleji dozlata – langoše sú hotové raz dva, je potrebné na ne dávať pozor, aby sa nespálili.

Podávame potreté cesnakom, so smotanou, syrom alebo kečupom.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like