Vyskúšajte tento domáci recept na langoše a inak ich už robiť nebudete!

Moja mama má korene v Maďarsku a recept na langoše má po svojej babičke. Vyskúšala som už aj veľa iných receptov, ale musím povedať, že s týmto sa nedajú porovnať.

Tieto langoše sú jednoducho bezkonkurenčné!

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 2 lyžičky soli
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml kyslej smotany
  • 1 vajce

Na kvások:

  • ½ kocky čerstvého droždia
  • 100 ml vlažného mléka
  • ½ lyžičky cukru

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások – v mlieku rozdrvíme droždie, pridáme cukor a počkáme, než vyjde kvások.

V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, vajcia, zvyšné mlieko a aj kvások. Vypracujeme hladké cesto.

Cesto vložíme do chladničky, kde bude pomaly kysnúť – necháme kysnúť ideálne celú noc – potom sú langoše najlepšie.

Z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré rukami natiahneme na čo najtenšie placky.

Smažíme v rozpálenom oleji dozlata – langoše sú hotové raz dva, je potrebné na ne dávať pozor, aby sa nespálili.

Podávame potreté cesnakom, so smotanou, syrom alebo kečupom.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like