Vyskúšajte tento DOMÁCI RECEPT na langoše a inak ich už robiť nebudete!

Moja mama má korene v Maďarsku a recept na langoše má po svojej babičke. Vyskúšala som už aj veľa iných receptov, ale musím povedať, že s týmto sa nedajú porovnať.

Tieto langoše sú jednoducho bezkonkurenčné!

Ingrediencie:

500 g hladkej múky
2 lyžičky soli
100 ml mlieka
100 ml kyslej smotany
1 vajce

Na kvások:

½ kocky čerstvého droždia
100 ml vlažného mlieka
½ lyžičky cukru

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások – v mlieku rozdrvíme droždie, pridáme cukor a počkáme, než vyjde kvások.

V samostatnej miske zmiešame múku, soľ, vajcia, zvyšné mlieko a aj kvások. Vypracujeme hladké cesto.

Cesto vložíme do chladničky, kde bude pomaly kysnúť – necháme kysnúť ideálne celú noc – potom sú langoše najlepší.

Z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré rukami natiahneme na čo najtenšie placky.

Smažíme v rozpálenom oleji dozlata – langoše sú hotové raz dva, je potrebné na ne dávať pozor, aby sa nespálili.

Podávame potreté cesnakom, so smotanou, syrom alebo kečupom.

Prajeme vám dobrú chuť.

You Might Also Like