Vyskúšajte si pripraviť tento chutný medový koláč. Chutí lepšie ako najobľúbenejší dezert, medová marlenka.

Dnes sme si pre vás pripravili jednoduchý recept na medový koláč – jemný dezert s lahodnou medovou arómou a nezabudnuteľnou príchuťou detstva!  Prichystajte k nemu lahodný čaj a pozvite priateľov na návštevu, ktorí na chuť tohto koláča nezabudnú.

Ingrediencie na korpus:
2 vajcia
2 polievkové lyžice medu
250g cukru
500-550g múky
50g masla
1 čajová lyžička sódy

Ingrediencie na krém:
500ml mlieka
2 vajcia
2 polievkové lyžice múky
150-200g cukru
100g masla
1 vanilkový cukor

Príprava:


1.) V hrnci zmiešajte vajcia, cukor, maslo a med.
2.) Hrniec umiestnite na malý oheň a miešajte obsah, kým sa cukor úplne nerozpustí.
3.) Keď sa cukor rozpustí, pridajte sódu. Hmota začne peniť a objem sa dvakrát zvýši. Rýchlo ju miešajte ďalších 30 sekúnd a potom vypnite plyn.

4.) Potom pridajte soľ a miešajte hmotu lyžičkou. Keď sa zmes ochladí, môžete ju začať miešať ručne. Cesto by malo byť mäkké a nie príliš studené.
5.) Cesto rozdelíme na 8 kusov. Urobte z nich guľôčky, potrite ich olejom a vložte ich do chladničky.
6.) Medzitým si pripravíme žĺtkový krém.

7.) V malom kastróle zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor, vajcia a všetko vyšľahajte metličkou do homogénnej zmesi. Postupne pridajte mlieko a premiešajte, až kým zmes nebude hladká.
8.) Kastról umiestnite na malý oheň. Neustále zmes miešajte, aby nevznikli hrudky. Akonáhle je zmes hustejšia a začne sa variť, dajte ju preč z ohňa.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like